Tips voor success tijdens een veiling

9 september, 2024

Meer artikelen

Deelnemen aan een online veiling is heel erg leuk en we hebben ook nog een aantal tips voor je zodat je veilig en met succes mee kan doen aan de veiling.

Tip 1 Controleer de locatie van de veiling

Veilingen kunnen overal in Nederland plaatsvinden. Check dus goed waar de veiling is en of je daar heen kan én wil rijden. Check daarnaast ook of de kavels op verschillende locaties moeten worden afgehaald. Een veiling kan soms tot wel 12 verschillende locaties in Nederland hebben met op elke locatie andere kavels.

Zo hebben we ooit een klant geholpen die per ongeluk op dezelfde dag tussen 9:00 en 16:00 op 4 verschillende locaties in Nederland zijn kavels moest ophalen. Een logistieke uitdaging!

Geen tijd, zin of mogelijkheid om zelf je kavel op te halen? Schakel dan een koerier in via PickThisUp! Deze koeriers zijn vaak toch al onderweg en helpen je graag met het vervoer van jouw veilingkavel!

Tip 2 Lees de voorwaarden

Neem de tijd om de veilingvoorwaarden te lezen. Hierin staan belangrijke details over het biedproces, betalingen, en de levering van de kavels. Kijk vooral goed wat voor veiling het is. Wanneer het een faillissement betreft of een veiling van de Domeinen Roerende Zaken is de wet aankoop op afstand niet van toepassing en mag je je aankoop dus niet terugsturen als deze niet aan je verwachtingen voldoet.

Tip 3 Strategisch bieden

Begin niet te vroeg met bieden om te voorkomen dat de prijs te snel omhoog gaat. Wacht tot de laatste momenten van de veiling om je bod te plaatsen. Sluit de veiling bijna en plaats je dan een bod? Dan wordt de sluiting van de kavel meestal met enkele minuten uitgesteld. Je kunt dan dus nog wel overboden worden.

Tip 4 Kavel gewonnen? Regel het vervoer

Was je de hoogste bieder bij een kavel? Gefeliciteerd! Dan heb je de kavel “gewonnen”! Nu moet je de kavel ophalen op de ophaaldag. Kun je niet of is het te groot of zwaar? Laat het dan ophalen door koeriersbedrijven die toch al rijden via PickThisUp. Wij zijn partner van alle grote veilinghuizen in Nederland en België en de bij ons aangesloten koeriers hebben ruime ervaring in het ophalen, inspecteren en bezorgen van kavels.

Veel plezier met bieden!