Blog

10 oktober, 2023

Wat is het grootste nadeel van PickThisUp? Dat zo’n 5-10% van de aanvragen geen aanbieding ontvangt van een koeriersdienst. Simpelweg omdat er op dat moment meer vraag dan aanbod is aan koeriers. Óf omdat de klus te groot, zwaar of lastig is voor een...

Lees verder
15 februari, 2021

Ons favoriete transport van 2020? Daar hoeven we niet lang over na te denken…. 🥁🥁🥁

Dit hummeltje van Someren naar Enschede!

Lees verder
16 oktober, 2020

Afgelopen zomer toen de mussen van het dak vielen zijn we een dagje mee geweest met Vincent Serranses. Vincent heeft het afgelopen jaar meer dan 500 opdrachten uitgevoerd voor PickThisUp en wij waren benieuwd hoe een dag van Vincent eruit ziet.

Lees verder
10 oktober, 2020

Het aantal positieve coronatest loopt weer op. Het kabinet heeft daarom besloten opnieuw maatregelen te treffen om het aantal coronabesmettingen terug te dringen. Voor ons is dit een moment om een update te geven over het virus, in combinatie met het transport van spullen zoals een gewonen veilingkavel, bank of kast.

Lees verder
12 augustus, 2020

Inmiddels bestaat PicKThisUp meer dan vijf jaar en hebben we alle soorten en maten van meubeltransport wel meegemaakt. Wat zijn nu de dingen waar je op moet letten als beginnend koerier? Met deze 12 gouden tips word je binnen no-time een ervaren top koerier.

Lees verder
11 mei, 2020

In 2015 zaten we enthousiast en ietwat gespannen bij de notaris om PickThisUp B.V. op te richten. Maar vol overtuiging de wereld kennis te laten maken met ons transport idee.

Vijf jaar later met de nodige clichés aan ervaringen en met aanzienlijk...

Lees verder
30 maart, 2020

Het Coronavirus houdt ons allemaal in de greep.

Ook wij zijn bezorgd om wat er gaat gebeuren en alle koeriers die dagelijks contact hebben met andere mensen. We begrijpen dan ook goed dat je zorgen hebt over het virus in combinatie met het ophalen en afleveren van spullen. 

Lees verder
24 februari, 2020

Hoe heb je PickThisUp gevonden?

Van oorsprong zit ik in de schoonmaak business. Aangezien ik daar een bus voor gebruik en door het hele land rijd, realiseerde ik dat ik tijdens mijn schoonmaak werkzaamheden ook logistieke werkzaamheden kon verrichten. Ik ben toen op het internet gaan zoeken naar mogelijkheden en kwam bij PickThisUp uit. Na een telefoongesprek met de PickThisUp klantenservice over hoe het werkt was ik enthousiast en heb ik me aangemeld.

Lees verder
2 februari, 2020

Op 18 januari hebben we ons 100 dagen accelerator programma van Startupbootcamp afgerond met "Demo Day". Één van de oprichters van pickThisUp heeft hier een presentatie gegeven met zijn visie over de toekomst van transport.

Niet zozeer alleen van...

Lees verder
3 december, 2019

PickThisUp is super blij met de inzet van Nancy Deliveries. Nancy is een echte doorzetter en doet er alles aan om haar transport op de juiste manier af te leveren. Haar transport wordt gemiddeld beoordeeld met 4,9 uit 5 sterren! Wij vonden het daarom hoog tijd om contact op te nemen met Nancy voor een nadere kennismaking.

Lees verder
1 september, 2019

Eén van de top koeriers van PickThisUp is Michel. Zijn transport ervaring (Al meer dan 170!!) worden gemiddeld beoordeeld met 4,9 sterren. Onderstaande verhaal laat zien waarom hij deze waardering dubbel en dwars verdient.

Een verhaal uit het veld

Onlangs ging Michel op pad om een veiling kavel van BVA auctions op te halen. Bij aankomst stonden alle dozen opeengestapeld op een grote pallet en was het overzicht ver te zoeken. Michel herkende één van de dozen op de pallet en vroeg vervolgens aan de medewerker van BVA auction of de kavel compleet was, het antwoord was ja.

Lees verder
16 juli, 2019

Wij hebben een nieuw kantoor in B. Amsterdam met vier ruime werkplekken én ruimte voor een sjoelbak. In plaats van dat onze collega Katja de sjoelbak meenam in de trein, regelde één van de PickThisUp bezorgers het vervoer van de Marktplaats aankoop.

Lees verder
21 februari, 2019

PickThisUp bestaat vier jaar!

Eind februari 2015 zijn de broers Arjen en Jelmer van der Zee gestart met het opzetten van een nieuw manier van transport: PickThisUp! Voordelig vervoer voor iedereen en een kans om bij te verdienen voor ieder ander.

Lees verder
1 augustus, 2018

In korte tijd alleen maar beoordelingen ontvangen van 5 sterren, dat komt niet vanzelf. Daarom deze maand alle lof voor Niko als koerier v/d maand. Namens alle aanvragers en team PickThisUp, bedankt voor je betrokkenheid, communicatie en inzet!

Lees verder
1 januari, 2018

De feestdagen zijn achter de rug en zelfs de laatste dennennaalden zitten inmiddels in de stofzuigerzak. De maanden januari en februari zijn met het Hollandse weer de perfecte maanden voor het maken van nieuwe plannen.

PickThisUp heeft de ambitie...

Lees verder
4 september, 2017

Stefan is de man achter Wijchen Koerier en al meer dan 11 jaar werkzaam in de koeriers- en transportsector. Kortom, een koerier met ervaring!

Lees verder
16 april, 2017

De afgelopen jaren is PickThisUp een platform geweest gericht op de deeleconomie. Helaas bleek dit model niet altijd de snelheid en zekerheid te bieden waarop de consument zit te wachten. PickThisUp heeft daarom dit jaar besloten om van het bestaande...

Lees verder
28 januari, 2017

We zijn op zoek naar enthousiaste mensen die met ons het avontuur van 2017 willen aangaan. Daarom zijn we, in samenwerking met de site Leapfunder, een investeringsronde gestart waarbij iedereen v.a. 1000 euro eigenaar kan worden van een stukje PickThisUp...

Lees verder
13 januari, 2017

Elk jaar nomineert Sprout startups die de markt opschudden! De lezers van Sprout kiezen veelbelovende ondernemers en dit jaar werd PickThisUp samen met negen andere bedrijven genomineerd voor startup-van-het-jaar 2016.

PickThisUp

‘Wij leveren alles...

Lees verder
2 december, 2016

De tijd is snel gegaan sinds onze laatste update en er is alweer een hoop gebeurd.

Ons team wordt goed op de proef gesteld tijdens het e-commerce accelerator programma van Startupbootcamp . Waarbij werkweken van 60 uur geen uitzondering zijn.

Maar...

Lees verder
3 november, 2016

Piet is een PickThisUp koerier van het eerste uur en wordt bijna met alleen mar 5 sterren reviews beoordeeld. Daarom vonden wij het de hoogste tijd om nader kennis te maken.

Lees verder
1 oktober, 2016

Een kwestie van fingerspitzengefühl?

Sinds kort ben ik gestart als marketeer bij een bijzondere speler in de deeleconomie: PickThisUp (www.pickthisup.nl). Een bezorgplatform waarbij behulpzame bestuurders met lege kofferbakken (zo’n 8 miljoen) eenvoudig een (online) aankoop voor iemand anders kunnen meenemen. Dat bespaart je de nodige tijd, bezorgkosten, hassle en uitstoot van CO2. Een bedrijf dus dat laat zien dat maatschappelijke impact en commercie prima samengaan en daar zelfs door Shell voor is genomineerd in een Europese competitie: de Bright Energy Ideas Challenge.

Lees verder
1 september, 2016

Sprout magazine heeft PickThisUp uitgeroepen tot Startup van de Week. Hieronder een kort verslag van hun interview:

“Zo wil PickThisUp 8 miljoen kofferbakken delen”

PickThisUp laat stoelen, tafels en andere spullen carpoolen à la Blablacar. Oprichter Arjen van der Zee pitcht zijn bedrijf, waar hij nota bene zijn eigen auto en motor voor verkocht.

Lees verder
5 mei, 2016

YES, EUREKA!

Na 3 jaar experimenteren, leven op een startup budget en lang werkdagen in een benauwd kantoortje, is het ons gelukt om een bezorgdienst te creëren die inmiddels honderden mensen blij maakt!

Lees verder
1 november, 2015

PickThisUp koerier Niels Heij levert een op Marktplaats gekochte stoel af bij poppodium Ekko in Utrecht.

De Telegraaf heeft PickThisUp uitgeroepen tot Starter-van-de-Week. Hieronder een kort verslag van hun interview:

De Telegraaf: “Cashen met lege kofferbak”

UTRECHT - Forenzen in ons land rijden per jaar tienduizenden kilometers. Met PickThisUp is er nu een manier waarop zij zich nuttig kunnen maken tijdens hun dagelijkse ritjes, en daar ook nog geld mee kunnen verdienen.

Lees verder
1 augustus, 2015

Afgelopen zomer is PickThisUp een pilot gestart als Nederlands eerste deeleconomie bezorg platform. Deze pilot versie staat nu 6 weken online en dus werd het tijd voor een update naar alle ingeschreven koeriers. Wat ons betreft is de start een succes!

Lees verder
1 juni, 2015

Maandag 1 juni, om 18:05 @ UtrechtInc kantoor was het zover: Na maanden werken drukte ons team gezamenlijk op de ‘Enter-knop’. De officiële lancering van PickThisUp was een feit!

Lees verder
3 mei, 2015

Pfff, nooit geweten dat de beslissing op die ene donderdagavond voor StartupWeekend Eindhoven, zo’n gevolg zou hebben. Na enkele maanden marktonderzoek en reizen door heel Nederland om potentiële co-founders te ontmoeten, had ik twee fantastische mensen gevonden en was het team compleet: Steven (Backend developer) , Jelmer (web developer) en mezelf (Sales & Marketing). Onder advies en begeleiding van Xen Buijs, een marketing mentor van Startup Weekend Eindhoven.

Lees verder
11 januari, 2015

Op een koude donderdagavond (27 november), stond ik op mijn balkon te roken met een glas (troost) whisky in mijn handen. Peinzend of ik de volgende dag nog wel aan een hackathon van Startup Weekend Eindhoven zou deelnemen.

Lees verder