Algemeen

PickThisUp gaat zorgvuldig om met je data die je hebt ingevoerd op onze website. Alle data wordt opgeslagen in onze beveiligde database. We zullen daarnaast ook nooit zonder toestemming je gegevens delen of verkopen aan derden.

De enige data die PickThisUp deelt zijn de contactgegevens tussen bezorger en verzender op het moment dat er een match is gemaakt voor de bezorging.
Dat zouden we jammer vinden, we zien leden niet graag vertrekken. Maar als je jezelf toch wilt uitschrijven, dan kun je een mail sturen naar support@pickthisup.com en verwijderen we je gegevens uit de database.
Mensen in heel Nederland kunnen zich inschrijven als bezorger of een bezorging aanvragen. We zijn momenteel druk bezig om de PickThisUp community te laten groeien. Daarom zijn we in sommige delen van Nederland actiever dan in andere.

Voor bezorgers

Als je jezelf wilt aanmelden als bezorger moet je 18 jaar of ouder zijn en beschikken over een Nederlands Rijbewijs.
Geen, inschrijven bij PickThisUp is geheel vrijblijvend. Je gaat pas een verplichting aan als je een bezorging accepteert. Zodra je een bezorging accepteert hoor je binnen 24 uur of je een definitieve match hebt met de verzender van de bezorging.
De verzender moet ten allen tijde inzicht geven in wat je meeneemt en mocht je het dan nog niet vertrouwen, dan mag je de opdracht alsnog weigeren.
Geen nood, we zijn momenteel in een pilot fase. Onze grootste focus is om de community te laten groeien. Blijf ingeschreven en we sturen je vanzelf een bezorging die op je route ligt.
Na een succesvolle bezorging maken wij de bezorgvergoeding per bankoverschrijving naar je over. Dit duurt maximaal 5 dagen na de bezorging.
De verzender geeft bij het aanmaken van het pakket een afhaaladres en bezorgadres op. Zodra er een match is tussen verzender en bezorger brengen wij jullie met elkaar in contact. Jullie zijn dan vrij om onderling een alternatief afhaaladres en/of bezorgadres af te spreken. Dit kan handig zijn in bijvoorbeeld drukke steden.
Probeer dan eerst met de verzender te kijken of het mogelijk is om een alternatieve datum/tijd af te spreken. Mocht dit niet lukken dan kan je contact met ons opnemen via support@pickthisup.com.

Voor verzenders

Iedereen die 18 jaar of ouder is en beschikt over een Nederlands rijbewijs kan zich aanmelden als bezorger bij PickThisUp. Wij controleren vervolgens de inschrijving.
Meld je bezorging aan via onze site. Geef de informatie over het pakket op en het afhaaladres en bezorgadres. Zodra we je aanvraag binnenkrijgen wordt de database gecontroleerd of er bezorger(s) op de route zijn. Zodra we één of meer bezorgers hebben gevonden krijg je hiervan bericht.
Je geeft bij het aanmaken van het pakket een afhaaladres en bezorgadres op. Zodra er een match is tussen jou en een bezorger brengen wij jullie met elkaar in contact. Jullie zijn dan vrij om onderling een alternatief afhaaladres en/of bezorgadres af te spreken. Dit kan handig zijn in bijvoorbeeld drukke steden.
Bij het aanvragen van een bezorging geef je een wenselijke en maximale vergoeding op die je wilt betalen voor de bezorging. Deze prijzen worden niet openbaar gemaakt en zijn alleen inzichtelijk voor medewerkers van PickThisUp. De betaling vindt plaats als er een match is tussen jou en een bezorger.
We doen ons best om voor elke aanvraag een bezorger te vinden. Het helpt om de bezorging zo vroeg mogelijk aan te vragen. Hoe meer tijd er tussen de aanvraag en deadline voor bezorging zit des te meer bezorgers we voor je kunnen vinden. Mochten er geen beschikbare bezorgers op de route zijn dan ontvang je van ons een offerte van een koeriersdienst.
Contant geld, drugs, wapens, chemicaliën, ontvlambare vloeistoffen en medicijnen.
De bezorgers gaan zorgvuldig en voorzichtig om met je spullen. Maar er kan natuurlijk altijd iets mis gaan. PickThisUp biedt standaard een verzekering aan voor diefstal, verlies, vermissing of beschadiging van je spullen tot een waarde van € 250,-. In de toekomst is het mogelijk je spullen voor een hoger bedrag te verzekeren.
  1. Mocht er schade ontstaan aan jouw verzending meld dit dan uiterlijk binnen 7 dagen bij ons. Dit kan via support@pickthisup.com of neem telefonisch contact met ons op.
  2. Vermeld bij schade waar het om gaat, zijnde diefstal, verlies, vermissing of beschadiging van je spullen. Wees zo uitgebreid mogelijk en stuur een bewijs van aankoop, factuur en/of foto's mee.
  3. In geval van schade door diefstal doen wij aangifte bij de politie. Wanneer nodig vragen wij je naar de hiervoor relevante informatie.